Cursusaanbod najaar 2016

In het najaar van 2016 bieden wij u een nieuw gevarieerd cursusaanbod aan. Inschrijving is t/m 9 september 2016 mogelijk via het formulier op onze website: formulier . Meer informatie over de individuele cursussen vindt u hieronder of in de cursusfolder.

Europa’s diepste tragedie:   De verwerking van de Tweede Wereldoorlog

 

De Tweede Wereldoorlog is de diepste tragedie van de 20ste eeuw. De enorme hoeveelheid bellettrie en films die spelen in de Tweede Wereldoorlog die tot op de dag van vandaag verschijnen tonen aan hoe zeer ‘de oorlog’ onze wereld heeft gevormd. Dit maatschappelijke naleven staat centraal in deze cursus: op welke wijze heeft de Tweede Wereldoorlog een plaats gekregen in het heden.

Data: 10 colleges, 22 september t/m 1 december 2016 (20 oktober vervalt ivm. herfstvakantie) 11.00u- 13.00u
Docent: Nicolaas A. Kraft van Ermel, MA

Meer informatie over deze cursus vindt u in decursusfolder of op onze website.

 

 

 

 

Holland in de grootste benauwenis:  De oorlog van 1672

 De tachtigjarige jarige oorlog tegen Spanje zette de Nederlandse Republiek internationaal op de kaart. Een Rebellenstaat had de onafhankelijkheid verworven van één van de sterkste Europese mogendheden. Nauwelijks twintig jaar ná de glorieuze Vrede van Münster moest het Nederlandse gemenebest echter al weer om het bestaan vechten. Verschillende malen dreigde de Republiek ten onder te gaan. Maar, hoewel het verschillende keren kantje boord was, wisten de onbezette gewesten Holland, Zeeland en Friesland toch stand te houden. Oftewel, een buitengewoon spannende episode in de Vaderlandse Geschiedenis.

Data: 10 colleges, 22 september t/m 1 december 2016 (20 oktober vervalt ivm.herfstvakantie), 14.00u- 16.00u
Docent: prof. dr. Hans van Koningsbrugge

Meer informatie over deze cursus vindt u in de cursusfolder of op onze website.